maanantai 12. huhtikuuta 2010

Spiderman, Lakshmi & co.





Eilen kaytiin nostamassa rahaa viikoksi eteenpain. Rahat pullistelivat rahavoissa ja olimmekin aikamoisia MAHARAHOJA, hah hah!

Loysimme myos kohtuuhintaisen majatalon nimelta Lakshmi Guesthouse. Itse asiassa majoitus on tahan mennessa halvin ja huone seka suurin etta puhtain. Viihdyttiin paikassa sen verran hyvin etta paatettiin jaada toiseksikin yoksi. Viime yona oli ukkosmyrsky ja nahtiin hienoja salamoita. Yolla meidan kylpparista loytyi jattimainen hamahakki Hakkinen. Huomenna kello 7 aamulla tarkoituksena on lahtea Jammuun maasturilla mikali Niklas on kunnossa ja ei ole lakkoa. Separatistijoukot ovat kuulemma maaranneet, etta huomenna kaikki paikat on suljettava. Linja-autoja ei mene, mutta jeepilla saattaa paasta.

Tanaan kaytiin Shankaracharya-kukkulalla, joka on suojeltua metsa-aluetta. Matkaa kukkulan paalle oli 5,5 km. Tie kulki metsan poikki ja matkalla kuulimme kummallisia lintujen aania. Kukkulan paalla sijaitsi Shivalle pyhitetty hindutemppeli, jonne mekin saimme menna. Ennen temppeliin menoa jouduimme ruumiintarkastukseen johtuen Kashmirin poliittisesta tilanteesta. Jokainen tavara tarkistettiin eika kameraa, puhelinta tai sytytysvalineita saanut ottaa mukaan. Temppelin edessa riisuimme viela kengat ja sukat. Myoskaan nahka-asusteita ei saanut pitaa paallaan, joten Niklas otti vyonsa pois. Niklakselle osoitettiin kunnioitusta, lienevatko luulleet hanta sadhuksi, pyhaksi mieheksi, johtuen hiustyylista (hiuksista on muutenkin tullut paljon kommenttia, yleisin lienee "Hey, Bob Marley!"). Soitimme kelloa merkiksi jumalille ja jatimme pienen lahjoituksen temppelissa istuvalle pandiitille. Otsaan saimme merkit. Vierailimme myos temppelin vieressa sijaitsevassa luolassa, jossa guru Shankar tapasi meditoida n. 800 jKr. Koko paikkaa on pidetty pyhana jo 250 eKr. Temppelissa kaynnin jalkeen saimme ruokaa, jota jaetaan ilmaiseksi maanantaisin. Temppelissa pyhitettya ruokaa kutsutaan nimella prasad ja se on lahja jumalilta. Meilta tultiin jatkuvasti kysymaan haluammeko lisaa ruokaa, mutta koska molemmilla oli vahan mahaongelmia pystyimme hadin tuskin syomaan ensimmaiset annokset. Ruoan jalkeen lahdimme takaisin alas. Matkalla monet halusivat vaihtaa pari sanaa kanssamme ja niinpa selitimme kerta toisensa jalkeen mista olemme kotoisin, mita teemme Intiassa, mita mielta olemme Intiasta, mita sukua olemme toisillemme, milloin lahdemme Kashmirista jne.

Kukkulalta tulon jalkeen mentiin nettikahvilaan, jossa koneet eivat tosin toimineet. Sahkokatko taas kerran. Siella tapahtui kuitenkin ihme - tapasimme suomalaisen Jussin! Jussi oli tullut Intiaan samoihin aikoihin kuin me ja on myos lahdossa huomenna Jammuun. Muutama sana ehdittiin vaihtaa, sitten Jussin taytyi menna houseboatiinsa. Muuten taalla ei ole juuri turisteja nakynyt, ainakaan ulkomaalaisia turisteja. Intialaisia mm. Mumbaista sen sijaan on tavattu.

Ai niin, yksi asia unohtui. Niklasta haastateltiin tanaan Press TV:n uutislahetykseen. Press TV on iranilainen uutistoimisto, joten huomenna tai ylihuomenna tuttu naama tulee nakymaan iranilaisten ja kashmirilaisten televisioissa. Haastattelu koski turismia Kashmirissa. Kysymykset olivat valilla vaikeitakin, mm. "What is your message to the whole world?" Hyvin siita kuitenkin selvittiin.

Ensi kerralla yritetaan laittaa kuvia. Se on vaan aika hankalaa, yhteys kai niin hidas. Nyt pesemaan pyykkia.

9 kommenttia:

  1. Harmi, etei Jyväskylässä näy nuo Press TV:n lähetykset. Täytyy katsoa josko netin kautta pääsisi ihastelemaan poikansa viestiä maailman kansoille.
    Toivottavasti päästte kunnialla sieltä separatistien keskuudesta. Itse lähden aamulla klo 5 Tampereen, Riian ja Vilnan kautta Kaunasiin ja Panevezysiin.
    Take care!

    VastaaPoista
  2. Jee, Press TV näkyy livenä http://www.presstv.ir/
    Nyt kun vielä tietäisi ko. ohjelman lähetysajan.

    VastaaPoista
  3. terveiset arskan ja lissun lemmenlaivasta

    VastaaPoista
  4. Yritin etsiä Niklasta Press TV:stä, mutta löysin vain Olli Rehnin :)

    Hyvää ja turvallista matkaa Jammuun!

    Pirjo

    VastaaPoista
  5. Hoi!

    Mainiota settiä! Toivottavasti kirjoitusinto pysyy yllä. =) Feisbuukista tiirailin kuviakin, mukavan näköistä menoa.

    Take care!
    Kalle

    VastaaPoista
  6. Hienoa, että saatiin kuviakin! Rannat on rakennettu hiukka tiiviimpään kuin meilläpäin.

    Olette aina mielessäni vaikkei musta paljon kuulukaan tekniikkani vuoksi. Onneksi pääsen lukemaan blogia - toivotaan samaa lisää:)

    Love!
    Äiti-piiu

    VastaaPoista
  7. Ei valitettavasti tiedeta uutisen lahetysaikaa. Huomenna joka tapauksessa. Hyvaa matkaa appi-/pappa-Seppo! Terveisia kaikille muillekin, kivaa kun luette :)

    VastaaPoista
  8. Suloisia kuvia teistä! Mutta että villapaita Intiassa? (vaikka onkin puuvillaa)

    VastaaPoista
  9. Srinagarissa oli kylymaa - vain 20 astetta!

    VastaaPoista